InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Finale Nations League 2019, live op tv en livestream

Finale Nations League 2019, live op tv en livestream

Finale Nations League 2019, live op tv en livestream In juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De eerste halve finale werd gespeeld op woensdag 5 juni. Daarin won Portugal van Zwitserland. De tweede halve finale vond plaats op donderdag 6 juni. Daarin won Nederland van Engeland. De finale tussen Nederland en Portugal wordt gespeeld op zondag 9 juni. De finale vindt plaats in het Estadio do Dragao, in de Portugese stad Porto. De finale Nederland-Portugal wordt wereldwijd door veel omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men deze finale van de Nations League 2019 via een livestream op het internet volgen.

UEFA Nations League

De Nations League is een voetbalcompetitie voor nationale ploegen uit Europa. Deze competitie wordt georganiseerd door de UEFA. De eerste editie van de Nations League is van start gegaan in de zomer van 2018. Hieraan doen 55 landen mee. De deelnemende teams zijn verdeeld in vier divisies. Elke divisie is vervolgens verdeeld in een aantal poules van drie of vier ploegen. De vier beste teams uit deze competitie strijden in juni 2019 tijdens het slottoernooi in Portugal om de eindzege in de Nations League 2019. Aan dit eindtoernooi doen mee: Nederland, Engeland, Zwitserland en Portugal. De officiële naam van dat eindtoernooi is de UEFA Nations League Finals 2019.

Halve finale Nations League 2019 (Finals)

Op woensdag 5 juni 2019 wordt de eerste halve finale gespeeld van de Nations League. Dit is de wedstrijd Portugal-Zwitserland. Die match vindt (net als de finale) plaats in het Estadio do Dragao te Porto. Op donderdag 6 juni wordt de tweede halve finale gespeeld: Nederland-Engeland. Die wedstrijd vindt plaats in het Estadio D. Alfonso Henriques in Guimaraes.

Halve finales Nations League 2019

  • Woensdag 5 juni: Portugal-Zwitserland 3-1
  • Donderdag 6 juni: Nederland-Engeland 1-1 (Nederland won in de verlenging met 3-1)

Finale en troostfinale

De twee verliezers van de halve finales speelden op 9 juni 2019 's middags in Guimaraes de troostfinale Engeland-Zwitserland. Engeland won die wedstrijd na een strafschoppenserie. De twee winnaars van de halve finales spelen op diezelfde dag 's avonds in Porto de finale van de UEFA Nations League: Portugal en Nederland.

Locatie van de finale: Porto

Porto ligt in het noordwesten van Portugal. Het is een havenstad. De stad Porto telt anno 2019 ongeveer 240.000 inwoners; de agglomeratie van deze plaats telt bijna 2 miljoen inwoners. Wereldwijd is de stad Porto vooral beroemd als de herkomstplaats van de wijnsoort Port.

Stadion: Estadio do Dragao

De finale van de Nations League wordt gespeeld in het Estadio do Dragao. Letterlijk vertaald betekent dit: het Drakenstadion. Deze arena is de thuisbasis van FC Porto. Het stadion dankt zijn naam aan het feit dat deze club een draak in zijn logo heeft. Het stadion heeft een capaciteit van circa 51.000 toeschouwers. Het werd in november 2003 geopend. De openingswedstrijd ging tussen FC Porto en FC Barcelona. Een opvallend detail: in die wedstrijd maakte Lionel Messi zijn debuut bij Barcelona. Porto won die openingswedstrijd overigens met 2-0. Het stadion was in 2004 één van de speellocaties van het EK voetbal.

Finale Nations League op 9 juni 2019: opstellingen, statistieken, overige wedstrijdinfo

Hoe laat is de aftrap van de finale van de Nations League? Deze wedstrijd begint op 9 juni om 20u45. Het eerste land dat zich plaatste voor de finale was Portugal. Dat won in de eerste halve finale met 3-1 van Zwitserland. Het tweede land dat zich plaatste was Nederland. Dat won in de tweede halve finale (na verlenging) met 3-1 van Engeland.

Opstelling Portugal? Opstelling Nederland?

Voorafgaand aan de finale van de Nations League 2019 worden hier de opstellingen van de finalisten geplaatst. De scheidsrechter bij de finale tussen Portugal en Nederland is de Spanjaard Alberto Undiano Mallenco.

Opstelling Portugal (en wissels)

Patrício, Semedo, Fonte, Dias, Guerreiro, B. Silva, D. Pereira, B. Fernandes (Moutinho/81), Carvalho (Neves/93), Guedes (R. Silva/75) en Cristiano Ronaldo.

Opstelling Nederland (en wissels)

Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon (L. de Jong/81), Wijnaldum, F. de Jong, Bergwijn (v.d. Beek/60), Memhpis Depay en Babel (Promes/46).

Kaarten

Twee spelers van Nederland kregen gele kaarten: Dumfries en Van Dijk. Geen enkele speler van Portugal kreeg een kaart.

Uitslag Portugal-Nederland: 1-0

Goal Portugal: Guedes (60)

Live op tv in Nederland (9 juni)

Hoe laat? Welke zender?

De finale van de Nations League 2019 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Hoe laat begint de live tv-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? Deze live tv-uitzending van de finale Portugal-Nederland begint om 20u20 op de zender Nederland 1 (NPO1). De aftrap van de finale is om 20u45.

Op de avond van 9 juni wordt de finale overigens ook live uitgezonden door de abonneezender Ziggo Sport Voetbal. Door hen kan de finale niet live op het open net (Ziggo Sport 14) worden uitgezonden. Zij zenden op Ziggo Sport 14 op de avond van 9 juni namelijk de Formule 1 GP van Canada 2019 live uit.

Troostfinale (zondagmiddag 9 juni) live op tv

Op zondagmiddag 9 juni 2019 wordt de troostfinale gespeeld (de strijd om de derde en vierde plaats) tussen de twee verliezers van de halve finales: Engeland-Zwitserland. Deze wedstrijd is live op tv (en via een livestream) te zien bij Ziggo Sport Totaal.

Zomer 2019: voetbal live op tv

In het weekend waarin de heren in Portugal de finale van de Nations League spelen, begint in Frankijk het WK vrouwenvoetbal 2019. De zomer van 2019 staat in de voetbalwereld voor een belangrijk deel in het teken van dit WK damesvoetbal. Veel wedstrijden van dat toernooi worden live op tv en online via de livestream uitgezonden. Op dinsdag 11 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen hun eerste wedstrijd op dit WK: Nederland - Nieuw-Zeeland. Op zaterdag 15 juni spelen zij hun tweede WK-wedstrijd: Nederland - Kameroen. Op donderdag 20 juni staat voor de voetbalvrouwen hun derde wedstrijd op het programma Nederland - Canada. Al deze WK-wedstrijden van Nederland zijn live op tv en online via een gratis livestream te bekijken bij de NOS.

Livestream Finale Nations League 2019 (9 juni) Nederland-Portugal

Livestream finale Nations League in Nederland

De finale van de Nations League tussen Nederland en Portugal wordt in 2019 door de NOS in Nederland ook live uitgezonden via een stream op het internet. De officiële livestream van Nederland-Portugal bevindt zich op de avond van 9 juni 2019 op de website van de NOS. Ook kan men deze livestream van de finale op die avond vinden op de NOS-app. Eveneens is het mogelijk om de voetbalmatch Nederland-Portugal via een livestream op de NPO Start App te bekijken. De livestream van de NOS bij de voetbalwedstrijd Portugal-Nederland is wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men de officiële livestream op hun site en hun app alleen in Nederland mag bekijken. Buiten Nederland is de livestream van deze voetbalwedstrijd 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream via Go App (hele EU) van de finale Nederland-Portugal

Men kan de finale van de Nations League via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Hiermee kan men op het internet (dus op een computer of smartphone) per livestream naar live tv-uitzendingen kijken, waaronder dus ook de live-uitzending van deze finale van de UEFA Nations League 2019. Elke livestream op die app is in de hele Europese Unie (EU) te bekijken. Men kan hierop dus ook deze voetbalwedstrijd per livestream bekijken als men op vakantie is in een EU-land. (Buiten de EU is de livestream op die app echter 'geo-blocked'.) Deze Go App is een product van VodafoneZiggo. Elke klant die digitale tv via dat bedrijf heeft, kan deze app gratis gebruiken om per livestream tv te kijken. Niet alleen kan men de tv-uitzendingen op die app per livestream bekijken, ook kan men 7 dagen lang elke uitzendingen (en dus ook deze voetbalmatch tussen Portugal en Nederland) via een stream terugkijken.

Livestream Ziggo Sport Totaal Go App

Er wordt ook een livestream van de finale beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Hun livestream van de finale van de Nations League 2019 is op 9 juni te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream van Nederland-Portugal bevindt zich op die app op het kanaal 'Ziggo Sport Voetbal'. Dit is echter wel een livestream waarvoor men een abonnement dient te hebben op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream op deze app begint om 20u35. Wie geen abonnement heeft op de Ziggo Sport Go App, maar toch juist deze livestream wil bekijken, kan deze stream via PPV kopen. Deze PPV-livestream zal echter geen erg populaire optie zijn. Er zijn immers voldoende opties om legaal gratis per livestream naar de wedstrijd Nederland-Portugal te kijken.

Livestream finale via NLziet of NPO Start

Het is ook mogelijk om de finale van de Nations League 2019 op 9 juni te bekijken via een livestream op NLziet. Om op die app per livestream naar de wedstrijd tussen Oranje en Portugal te kunnen kijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Het is ook mogelijk om de wedstrijd via een livestream op NPO Start te bekijken. Dit is wel een gratis livestream van Nederland-Portugal, waarvoor men geen abonnement nodig heeft. Die gratis livestream van NPO Start is wel 'geo-restricted' en alleen in Nederland te bekijken.

Finale Nations League live op de radio

Men kan de finale van de UEFA Nations League 2019 op de avond van 9 juni ook live volgen via de radio. De NOS doet uitgebreid live verslag van de finale Nederland-Portugal op NPO Radio 1.

Live op tv in Vlaanderen

In Vlaanderen zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van deze finale van de Nations League 2019 in handen van de commerciële zender VTM. Hun live tv-uitzending van de finale Nederland-Portugal begint op zaterdag 9 juni om 20u25.

Livestream finale Nations League in Vlaanderen

De UEFA Nations League wordt in Vlaanderen ook live online uitgezonden via een livestream van de VTM. De livestream van deze voetbalwedstrijd is gratis. Deze livestream is echter wel 'geo-restricted'. Het is alleen toegestaan voor kijkers in België om deze livestream te gebruiken. De gratis livestream van deze finale bevindt zich op de avond van de wedstrijd in de programmagids, op de website van de VTM. Om die gratis livestream te kunnen gebruiken, dient men wel in te loggen op die site van de VTM. Men kan bij die livestream van deze finale op 9 juni inloggen met een gratis account van VTM of van het moederbedrijf Medialaan. Het is echter ook mogelijk om bij deze gratis livestream van deze finale van de Nations League in te loggen met een Facebook-account. Men hoeft dus niet per se een account van VTM of Medialaan te hebben, om deze gratis livestream te kunnen bekijken.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2020: Nederland-Oekraïne live op tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oekraïne live op tv en livestreamOp zondag 14 juni 2020 speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal 2020. De tegenstander is Oek…
Nations League 2018-2019: opzet en verdeling tickets EK 2020Nations League 2018-2019: opzet en verdeling tickets EK 2020De UEFA Nations League vervangt vanaf het najaar van 2018 een groot deel van de vriendschappelijk interlandwedstrijden i…
Finale Champions League 2019, live tv en livestreamFinale Champions League 2019, live tv en livestreamOp zaterdag 1 juni 2019 wordt de finale gespeeld van de Champions League. De wedstrijd gaat tussen twee Engelse teams: L…
Finale Europa League 2019 live op tv en livestreamFinale Europa League 2019 live op tv en livestreamOp woensdag 29 mei 2019 wordt de finale gespeeld van de UEFA Europa League 2019. De finale gaat tussen Chelsea en Arsena…
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Porto_(stad)
  • https://www.uefa.com/uefanationsleague/season=2019/draws/round=2000956/

Reageer op het artikel "Finale Nations League 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-06-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!