InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Finale UEFA Nations League 2019

Finale UEFA Nations League 2019

Finale UEFA Nations League 2019 Op zondag 9 juni 2019 wordt de finale gespeeld van de Nations League 2019. Deze voetbalwedstrijd vindt plaats in het Estadio do Dragao, in de Portugese stad Porto. De finale wordt wereldwijd door veel omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men deze finale van de Nations League 2019 via een livestream op het internet volgen.

UEFA Nations League

De Nations League is een voetbalcompetitie voor nationale ploegen uit Europa. Deze competitie wordt georganiseerd door de UEFA. De eerste editie van de Nations League is van start gegaan in de zomer van 2018. Hieraan doen 55 landen mee. De deelnemende teams zijn verdeeld in vier divisies. Elke divisie is vervolgens verdeeld in een aantal poules van drie of vier ploegen. De vier beste teams uit deze competitie strijden in juni 2019 tijdens het slottoernooi in Portugal om de eindzege in de Nations League 2019. Aan dit eindtoernooi doen mee: Nederland, Engeland, Zwitserland en Portugal.

Halve finale Nations League 2019

Op woensdag 5 juni 2019 wordt de eerste halve finale gespeeld van de Nations League. Deze wedstrijd gaat tussen Portugal en Zwitserland. Die match vindt (net als de finale) plaats in het Estadio do Dragao te Porto. Op donderdag 6 juni wordt de tweede halve finale gespeeld: Nederland-Engeland. Die wedstrijd vindt plaats in het Estadio D. Alfonso Henriques in Guimaraes.

De twee verliezers van de halve finales spelen op 9 juni 2019 's middags de troostfinale in Guimaraes. De twee winnaars van de halve finales spelen op diezelfde dag 's avonds de finale in Porto.

Locatie van de finale: Porto

Porto ligt in het noordwesten van Portugal. Het is een havenstad. De stad Porto telt anno 2019 ongeveer 240.000 inwoners; de agglomeratie van deze plaats telt bijna 2 miljoen inwoners. Wereldwijd is de stad Porto vooral beroemd als de herkomstplaats van de wijnsoort Port.

Stadion: Estadio do Dragao

De finale van de Nations League wordt gespeeld in het Estadio do Dragao. Letterlijk vertaald betekent dit: het Drakenstadion. Deze arena is de thuisbasis van FC Porto. Het stadion dankt zijn naam aan het feit dat deze club een draak in zijn logo heeft. Het stadion heeft een capaciteit van circa 51.000 toeschouwers. Het werd in november 2003 geopend. De openingswedstrijd ging tussen FC Porto en FC Barcelona. Een opvallend detail: in die wedstrijd maakte Lionel Messi zijn debuut bij Barcelona. Porto won die openingswedstrijd overigens met 2-0. Het stadion was in 2004 één van de speellocaties van het EK voetbal.

Finale Nations League op 9 juni 2019: opstellingen, statistieken, overige wedstrijdinfo

Hoe laat is de aftrap van de finale van de Nations League? Deze wedstrijd begint op 9 juni om 20u45. Zodra bekend is welke landen de finalisten zijn, wordt hier een voorbeschouwing op deze wedstrijd geplaatst. Voorafgaand aan de finale van de Nations League 2019 worden hier ook de opstellingen van de finalisten geplaatst. Eveneens wordt hier t.z.t. gemeld wie de scheidsrechter van deze finale is. Na afloop worden hier de uitslag en de statistieken van de finale van de Nations League geplaatst.

Live op tv in Nederland

De finale van de Nations League 2019 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Hoe laat begint de live tv-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? Zodra deze details bekend zijn, wordt die informatie hier gemeld.

Livestream finale Nations League in Nederland

De finale van de Nations League wordt in 2019 door de NOS in Nederland ook live uitgezonden via een stream op het internet. De officiële livestream bevindt zich op de avond van 9 juni 2019 op de website van de NOS. Ook kan men deze livestream van de finale op die avond vinden op de NOS-app. De livestream van de NOS bij deze voetbalwedstrijd is wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men de officiële livestream op hun site en hun app alleen in Nederland mag bekijken.

Live op tv in Vlaanderen

In Vlaanderen zijn de uitzendrechten van deze finale van de Nations League 2019 in handen van de publieke omroep VRT (Sporza). Zodra bekend is hoe laat hun live tv-uitzending begint en op welke zender deze plaatsvindt (VRT één of Canvas) dan wordt die info hier gemeld.

Livestream finale Nations League in Vlaanderen

De UEFA Nations League wordt in Vlaanderen ook live online uitgezonden door de VRT (Sporza). Op de avond van 9 juni 2019 kan men de livestream van deze wedstrijd vinden op de site van Sporza in de rubriek 'Nu Live'. Ook vindt men hun livestream van deze finale op de Sporza-app. De livestream van deze voetbalwedstrijd is gratis, maar wel 'geo-restricted'. Het is alleen toegestaan voor kijkers in België om deze livestream te gebruiken.
© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Nederland-Engeland, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Nederland-Engeland, live op tv en livestreamOp donderdag 6 juni 2019 speelt het Nederlands elftal in de halve finale van het eindtoernooi van de UEFA Nations League…
Rugby League Four Nations 2016 - live op tvRugby League Four Nations 2016 - live op tvIn oktober en november 2016 wordt de vijfde editie gespeeld van de Rugby League Four Nations Cup. De eerste wedstrijd vi…
Finale Europa League 2018 live op tv en livestreamFinale Europa League 2018 live op tv en livestreamOp woensdag 16 mei 2018 wordt de finale gespeeld van de UEFA Europa League 2018. Deze finale vindt plaats in de Franse s…
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
CONCACAF Gold Cup 2019: landen en speelschemaCONCACAF Gold Cup 2019: landen en speelschemaVan 15 juni tot en met 7 juli 2019 wordt de vijftiende editie afgewerkt van de CONCACAF Gold Cup. De Gold Cup van 2019 w…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Porto_(stad)
  • https://www.uefa.com/uefanationsleague/season=2019/draws/round=2000956/

Reageer op het artikel "Finale UEFA Nations League 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!