Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestream Op maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nations League 2020. De wedstrijd Nederland-Italië wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze wedstrijd van Oranje tegen Italië in de Nations League 2020 via een livestream op het internet volgen.

UEFA Nations League

De Nations League is een voetbalcompetitie voor nationale ploegen uit Europa. Deze competitie wordt georganiseerd door de Europese voetbalbond UEFA. De Nations League wordt om de twee jaar georganiseerd. Via deze competitie kan men zich voor het EK voetbal plaatsen. De Nations League is vooral bedoeld om nationale teams, naast de reguliere kwalificatiewedstrijden en eindtoernooien, meer topwedstrijden te laten spelen (ter vervanging van een groot deel van de vriendschappelijke oefenwedstrijden die voorheen werden georganiseerd).

Eerste Nations League: 2018-2019

De eerste editie van de Nations League ging van start in de zomer van 2018. Hieraan deden 55 landen mee. De deelnemende teams waren verdeeld in vier divisies. Elke divisie waren vervolgens verdeeld in een aantal poules van drie of vier ploegen. De vier beste teams uit deze competitie streden in juni 2019 tijdens het slottoernooi in Portugal om de eindzege in de Nations League 2019. De officiële naam van dat eindtoernooi was de UEFA Nations League Finals 2019. Aan dit eindtoernooi deden mee: Nederland, Engeland, Zwitserland en Portugal. Dit toernooi werd gewonnen door het thuisland Portugal. In de finale versloegen ze Nederland.

Nations League 2020-2021

Bij de tweede editie van de Nations League zit Nederland wederom in de hoogste divisie (League A). Nederland zit in de poulefase in Groep 1. Tegen welke teams moet Oranje spelen tijdens de groepsfase? De andere landen in deze poule zijn Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen.

Wedstrijdinfo Nederland-Italië: datum, opstelling, aftrap?

Hoe laat begint Nederland-Italië?

Op welke datum vindt deze wedstrijd plaats en hoe laat is de aftrap? De aftrap is op maandag 7 september 2020 om 20u45.

Opstelling Italië? Opstelling Nederland?

Voorafgaand aan de wedstrijd van de Nations League worden hier de opstellingen gemeld.

Live op tv: Nederland-Italië, welke zender en hoe laat?

Hoe laat? Welke zender?

De Nations League 2020-2021 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Hoe laat begint de live tv-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? Zodra dat bekend is, wordt het hier geplaatst.

Livestream Nederland-Italië (7 september 2020, Nations League)

Livestream Nederland-Italië

De wedstrijden van Oranje in de Nations League worden in 2020 door de NOS ook live uitgezonden via een stream op het internet. De officiële livestream van Nederland-Italië bevindt zich op de avond van de wedstrijd op de website van de NOS. Ook kan men deze livestream van de finale op die avond vinden op de NOS-app. Eveneens is het mogelijk om de voetbalmatch Nederland-Italië via een livestream op de NPO Start App te bekijken. De livestream van de NOS bij de voetbalwedstrijd Nederland-Italië is wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men de officiële livestream op hun site en hun app alleen in Nederland mag bekijken. Buiten Nederland is de livestream van deze voetbalwedstrijd 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream via Go App (hele EU) van Nederland-Italië

Men kan deze wedstrijd in de Nations League ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Hiermee kan men op het internet (dus op een computer of smartphone) per livestream naar live tv-uitzendingen kijken, waaronder dus ook de live-uitzending van de Nederland-Italië. Elke livestream op die app is in de hele Europese Unie (EU) te bekijken. Men kan hierop dus ook deze voetbalwedstrijd per livestream bekijken als men op vakantie is in een EU-land. (Buiten de EU is de livestream op die app echter 'geo-blocked'.) Deze Go App is een product van VodafoneZiggo. Elke klant die digitale tv via dat bedrijf heeft, kan deze app gratis gebruiken om per livestream tv te kijken. Niet alleen kan men de tv-uitzendingen op die app per livestream bekijken, ook kan men 7 dagen lang elke uitzendingen (en dus ook deze voetbalmatch tussen Italië en Nederland) via een stream terugkijken.

Livestream Nations League via NLziet of NPO Start

Het is ook mogelijk om Nederland-Italië te bekijken via een livestream op NLziet. Om op die app per livestream naar de wedstrijd tussen Oranje en Italië te kunnen kijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Het is ook mogelijk om de wedstrijd via een livestream op NPO Start te bekijken. Dit is wel een gratis livestream van Nederland-Italië, waarvoor men geen abonnement nodig heeft.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Voetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamOp donderdag 28 mei 2020 zou Nederland een interland spelen tegen Griekenland. De interland zou plaatsvinden in Enschede…
Voetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestreamOp zaterdag 6 juni 2020 zou het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Wales. Deze interland zou plaatsvinden in sta…

Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)De Eerste Divisie, het tweede voetbalniveau van Nederland, is opgericht in 1956. Ieder seizoen gaat de kampioen van de E…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Porto_(stad)
  • https://www.uefa.com/uefanationsleague/season=2019/draws/round=2000956/

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!