InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestream

Glory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestream

Glory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestream Glory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert deze bond het gala Glory 54 in de Britse stad Birmingham. Dit evenement wordt in Nederland live op tv uitgezonden. Ook kan men Glory 54 via een livestream online bekijken. De hoofdwedstrijd op het programma van het kickboksgala Glory 54 is een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen de Nederlandse wereldkampioen Rico Verhoeven en de Kroaat Mladen Brestovac.

Voorgeschiedenis: K-1

In 1993 werd de organisatie K-1 opgericht in Japan. Zoals de F-1 (oftewel de Formule 1) de koningsklasse in de mondiale autosport is, zo moest de K-1 de koningsklasse worden van de mondiale vechtsport. De K in de afkorting K-1 staat voor drie vechtsporten die met de letter k beginnen: kickboksen, karate en kungfu. Bij de K-1 werden oorspronkelijk de regels van deze drie vechtsporten gemengd, maar op den duur had bij deze mengvorm het kickboksen duidelijk de overhand.

Glorietijd K-1
In de jaren negentig werd K-1 met name in Japan een buitengewoon groot succes. Vele tienduizenden toeschouwers kwamen naar de vechtsportgala's van K-1 en miljoenen mensen bekeken ze op tv. Een jaarlijks hoogtepunt was de K-1 World Grand Prix, wat beschouwd werd als het officieuze WK kickboksen voor profs.

Nederlandse successen
Nederlandse kickboksers waren buitengewoon succesvol bij de K-1. Ernesto Hoost en Sem Schilt zijn de recordhouders met vier eindzeges op de K-1 World Grand Prix. Remy Bonjasky en Peter Aerts wonnen dat toernooi drie keer. Alistair Overeem was in 2010 de laatste Nederlander die de K-1 World Grand Prix won. Ook de Nederlandse Marokkaan Badr Hari en de Nederlandse Surinamer Ismael Londt boekten grote successen bij de organisatie K-1, maar zij slaagden er nooit in om de finale van de World Grand Prix te winnen.

Crisis in K-1
Jarenlang had K-1 een grote glorietijd meegemaakt, in eerste instantie vooral in Japan, maar later ook in de rest van de wereld. Het was de onbetwiste leidende organisatie geworden binnen de profwereld van het kickboksen. Vanaf 2010 kwam er echter een einde aan die glorietijd; er kwamen toen steeds meer verhalen over financiële en organisatorische problemen bij K-1.

Nieuwe eigenaren
In 2011 waren er diverse kandidaten om het merk K-1 te kopen. Uiteindelijk werd het gekocht door een groep waartoe Gunil Kim en EMCOM Entertainment behoorden. Zij hebben de merknaam K-1 vervolgens nieuw leven ingeblazen, maar het is hun nog niet gelukt om K-1 werkelijk in z'n oude glorie te herstellen. Het is niet meer de mondiale leidende organisatie bij het profboksen

Glory kickboxing

Toen het merk K-1 in 2011 op de markt kwam waren er dus meerdere kapers op de kust. Daartoe behoorde ook een groep investeerders onder leiding van de Fransman Pierre Andurand. Zij slaagden er toen niet in om K-1 te kopen. Daarom besloten zij om een eigen nieuwe organisatie op te zetten, die op den duur de nieuwe leidende bond binnen het profkickboksen moest worden. Hiervoor kochten zij diverse andere kickboksorganisaties, waaronder It's Showtime, Golden Glory en United Glory. De gezamenlijke werknaam van de nieuwe organisatie werd Glory.

Gala's van Glory

In mei 2012 organiseerde Glory in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn eerste grote kickboksgala. Bij dat evenement won de Nederlander Semmy Schilt als eerste de wereldtitel bij Glory in het zwaargewicht. In de daaropvolgende jaren volgden er nog tientallen andere grote gala's van Glory, met name in Amerika en Europa. Ook waren er vier grote gala's in Japan en één in Dubai.

Op 25 juni 2016 was er voor het eerst ook een groot gala van Glory in Nederland: 'Glory 31' vond plaats in de Amsterdam RAI. Het beroemdste gala van Glory was natuurlijk 'Glory Collision 36', dat op 10 december 2016 in Oberhausen werd gehouden. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback in een wedstrijd tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. De wedstrijd was live op tv te zien bij Ziggo Sport. Hoewel dit een zender is die een groot deel van Nederland niet eens in zijn tv-pakket heeft, keken er in totaal toch circa een miljoen mensen naar deze wedstrijd.

Glory in Engeland (Groot Brittannië)

Op 23 maart 2013 werd er voor het eerst een groot gala van Glory Kickboxing in Groot-Brittannië gehouden. Dit evenement had als naam 'Glory 5' en vond plaats in Londen. De hoofdwedstrijd van dit gala was Tyrone Spong-Remy Bonjasky. De strijd tussen deze twee Surinaamse Nederlanders werd gewonnen door Tyrone Spong.

In de daaropvolgende jaren heeft er niet meer een groot gala van Glory in Engeland plaatsgevonden, maar toch hielden ze wel de ambitie om terug te keren naar de UK. In het voorjaar van 2017 werd er daarom een kleinschaliger evenement in Engeland gehouden: 'Road to Glory UK'. Dit was een toernooi voor kickboksers in de gewichtsklasse onder de 65 kilogram. Het was mede bedoeld om zo Britse talenten te scouten, die eventueel in de toekomst in actie zouden kunnen komen bij een groot gala van Glory in Engeland.

Programma Glory 54 in Birmingham (UK): Rico Verhoeven als headliner

De grootste wedstrijd van het gala Glory 54 is de match Rico Verhoeven - Mladen Brestovac. Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen bij Glory in het zwaargewicht. Zijn Kroatische tegenstander Mladen Brestovac heeft als bijnaam “The Scorpion Sting”. De wedstrijd tussen deze twee zwaargewichten zou oorspronkelijk geen officieel wereldtitelgevecht zijn, maar later heeft men daar anders over besloten en heeft het alsnog de officiële status van een wereldtitelgevecht gekregen.

Prelims
Voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series), wordt er ook een voorprogramma gehouden dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel begint al in de namiddag. Dit zijn de zogenaamde 'Prelims' (Preliminary Bouts). Deze reeks wedstrijden is vooral bedoeld om jonge Britse talenten een kans te geven. De laatste drie 'Prelims' zijn overigens via een gratis livestream te volgen op het YouTube-channel van Glory.

Superfight Series
Het tweede deel van het voorprogramma bestaat uit de zogenaamde Superfight Series. Dit zijn vaak sterk bezette wedstrijden, waarin ook heel wat mondiale toppers en subtoppers in actie komen. Daaronder is de Nederlands-Angolese wereldtopper Christian Baya. De Superfight Series worden in de vooravond gehouden, voorafgaand aan het hoofdprogramma.

Glory World Series
Het hoofdprogramma van dit evenement bestaat uit vier wedstrijden. Deze gevechten worden de 'Glory World Series' genoemd. De voorlaatste wedstrijd op het programma is een wereldtitelgevecht in het weltergewicht, tussen Grigorian en Nabiyev. Daarna volgt het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht Verhoeven-Brestovac als afsluitende wedstrijd van dit gala.

Voorprogramma: GLORY 54 Prelims (Preliminary Bouts)

 • Lichtgewicht: Dean Pattinson - Ciaran Smith
 • Catchweight 68 kg: Brad Stanton - Joe Himsworth
 • Lichtgewicht: Vinny Church - Ben Woolliss (livestream Glory)
 • Catchweight 55 kg: Christi Brereton - Nicola Kaye (livestream)
 • Weltergewicht: Kevin Ward - Wilker Barros (livestream)

Voorprogramma: Superfight Series (livestream op UFC Tv):

 • Weltergewicht toernooi, halve finale 1: Jamie Bates - Tommie King
 • Weltergewicht toernooi, halve finale 2: Mark Timms - Dawid Blaszke
 • Lichgewicht: William Goldie-Galloway - Elvis Gashi
 • Lichtgewicht: Marat Grigorian - Liu Xu
 • Weltergewicht: Richard Abraham - Adam Hadfield
 • Lichtgewicht: Christian Baya - Josh Jauncey
 • Halfzwaargewicht: Danyo Ilunga - Fraser Weightman

Programma Glory 54 World Series (live op tv en livestream bij Ziggo Sport Totaal)

 • Featherweight: Adrian Maxim - Chenglong Zhang
 • Featherweight: Bailey Sugden - Aleksei Ulianov
 • Weltergewicht wereldtitelgevecht: Harut Grigorian - Alim Nabiyev
 • Zwaargewicht wereldtitelgevecht: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac

Uitslag en verslag

Hoe verliep het hoofdprogramma van dit kickboksgala? In de eerste wedstrijd won Zhang van Maxim. Hij zegevierde via een unanieme jurybeslissing. Het tweede gevecht ging tussen de Brit Sugden en de Rus Ulianov. Bij deze wedstrijd liep Ulianov een hoofdwond op, door een (onbedoelde) hoofdstoot van Sugden. Hierop besloot men om de wedstrijd te beëindigen. De jury besliste vervolgens dat deze match officieel een 'No Contest' was, wat inhoudt dat geen van de beide vechters deze wedstrijd heeft gewonnen of verloren.

Hierna vond het wereldtitelgevecht in het weltergewicht plaats, tussen Grigorian en Nabiev.Grigorian won dit op punten (unanieme jurybeslissing). Vervolgens stond de afsluitende wedstrijd op het programma: het titelgevecht Verhoeven-Brestovac. Deze match werd op punten overtuigend gewonnen door Rico Verhoeven.

Live op tv: Glory 54 bij Ziggo Sport Totaal

Nederland: live bij Ziggo Sport

Het hoofdprogramma van Glory 54 (de World Series) is op 2 juni 2018 in Nederland live op tv te zien bij Ziggo Sport Totaal. Zij zenden dit live uit op drie zenders. Daaronder is ook hun 'open net', de zender Ziggo Sport. Die zit bij alle abonnees van digitale tv bij Ziggo automatisch op het kanaal 14. Daarnaast wordt het gala ook uitgezonden op twee abonnneezender Ziggo Sport Select (die alleen te bekijken is door abonnees van Ziggo Sport Totaal). Dit zijn de zenders Ziggo Sport Select en Ziggo Sport Extra 1.

De live tv-uitzending van Glory 54 (inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven - Mladen Brestovac) begint op de zender Ziggo Sport (kanaal 14) om circa 22u40 (na afloop van de voetbalinterland België-Portugal). Ook op de zender Ziggo Sport Select begint de live tv-uitzending na afloop van dit voetbalwedstrijd. Volgens de programmagids begint de live tv-uitzending op Ziggo Sport Extra net iets eerder, namelijk al om 22u30. Meestal zijn de hoofdprogramma's van Europese gala's van Glory Kickboxing op zaterdagavonden vanaf 21u30 live op tv te zien. Vanwege het tijdsverschil met Engeland begint het hoofdprogramma van dit gala in Birmingham voor de Nederlandse tv-kijkers daarentegen dus een uur later: omstreeks 22u30.

Glory 54 live op tv in andere landen

In België en Frankrijk is Glory 54 op tv te bekijken bij SFR Sports 5. In de USA is het hoofdprogramma van dit gala live te zien op ESPN. In het United Kingdom is Glory 54 live te zien op de zender Free Sports. In diverse Latijns-Amerikaanse landen (waaronder Suriname) kan men dit kickboksgala live op tv via FOX Sports bekijken. Andere tv-zenders die het evenement live uitzenden zijn onder meer Combate, Fight Channel, Titan, Fight Sports, DAZN, Sky Sports New Zealand, Startimes, Fight Network en DigiSport.

Livestream Glory 54 op 2 juni 2018

Livestream van Ziggo Sport Totaal

Het hoofdprogramma van Glory 54 is op zaterdag 2 juni ook live online te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Tot de wedstrijden die op deze stream te zien zijn, behoort vanzelfsprekend ook het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac. Om de livestream van het hoofdprogramma te bekijken, dient men echter wel een abonnement te hebben op de Ziggo Sport Totaal Go App. Voor mensen die geen abonnement hebben, is het echter ook mogelijk om die livestream voor Glory 54 bij Ziggo Sport Totaal via PPV (Pay Per View) te kopen. De livestream van het hoofdprogramma begint bij Ziggo Sport Totaal om circa 22u30.

Vroeger op de avond, voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series), worden als een soort voorprogramma de 'Superfight Series' gehouden. Hiertoe behoren ook vaak interessante gevechten, zoals in Birmingham de wedstrijd van Baya. Bij de meeste gala's van Glory zijn die wedstrijden niet op de livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken, bij sommige gala's was er echter wel een stream van Ziggo Sport beschikbaar. Helaas is er voor dit gala bij Ziggo Sport niet een livestream voor de Superfight Series beschikbaar. Ziggo Sport heeft alleen een livestream voor het hoofdprogramma van Glory 54.

Livestream UFC Tv - Superfight Series

Die wedstrijden van de Superfight Series (het voorprogramma) zijn wel live te bekijken via een livestream van UFC Tv. Die livestream van Glory 54 is beschikbaar voor abonnees (leden van de UFC Tv Fight Pass) en daarnaast ook via Pay Per View (PPV). Op die livestream van UFC Tv is dus bijvoorbeeld wel de wedstrijd van Baya te zien, maar niet de wedstrijd van Rico Verhoeven. Voor een livestream van de wedstrijd Rico Verhoeven - Mladen Brestovac moeten de Nederlandse kijkers dus bij de Ziggo Sport Totaal Go App terecht.

Livestream Glory Prelims op YouTube

Een aantal Preliminary Bouts van dit evenement zijn live per stream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Deze livestream begint in de namiddag. In totaal zijn er drie van deze 'Bouts' op de stream te zien. Deze 'Preliminary Bouts' zijn een deel van het voorprogramma waarin men vooral Engelse talenten een kans wil geven. Met deze 'Prelims' begint het evenement; zij worden voorafgaand aan de Superfigh Series gehouden. Let op: via deze livestream op YouTube kan men dus alleen een paar van die 'Prelims' grats bekijken. Voor de overige delen van het programma dient men dus andere livestreams op te zoeken. De Superfights Series (met onder meer Baya tegen Jauncey) moet men per livestream op UFC Tv bekijken. De World Series (het hoofdprogramma, met onder meer Rico Verhoeven), dient men per livestream bij Ziggo Sport Totaal te bekijken.

Kalender Glory Kickboxing 2018

Hoe ziet de rest van de kalender van Glory Kickboxing eruit in 2018? Een groot evenement op de kalender van Glory is het gala 'Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena)' dat op 29 september 2018 plaatsvindt. Bij dat gala in de Johan Cruijff Arena komt ook Rico Verhoeven weer in actie. Zijn tegenstander is Guto Inocente.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 65 in Utrecht, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 65 in Utrecht, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op vrijdag 17 mei 2019 een vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in de Ce…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Kickboksen: Glory 64 in Strasbourg, live tv en livestreamKickboksen: Glory 64 in Strasbourg, live tv en livestreamOp zaterdag 9 maart 2019 wordt in Strasbourg (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 64' gehouden. Dit evenement wordt georg…
Bronnen en referenties
 • http://mmadna.nl/glory-strijkt-vleugels-neer-in-birmingham-op-2-juni/
 • http://www.telegraph.co.uk/mma/2017/07/08/glory-kickboxing-invades-mainland-china-giant-sports-figure/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_Glory
 • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5
 • www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5/how-to-watch
 • http://vechtsport-online.nl/nieuws/glory-china-zal-een-zelfstandig-bedrijf-zijn/
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1222
 • http://www.demorgen.be/tvmedia/eleven-sports-network-wil-ultieme-sportbestemming-worden-bd3471af/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.round1network.com/news/74472/glory-39-brussel.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Aerts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1

Reageer op het artikel "Glory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-08-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 13
Schrijf mee!