InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2019: Turkije-Nederland live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Turkije-Nederland live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Turkije-Nederland live tv en livestream Op vrijdag 8 november 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Deze interland vindt plaats in het Bornova Stadium in Izmir. De wedstrijd Turkije-Nederland is live op tv te bekijken. Ook is deze interland van de Oranje Leeuwinnen tegen de Turkse dames via een livestream online te bekijken. Door welke zender wordt Turkije-Nederland live op tv uitgezonden? Waar vindt men op 8 november een livestream voor Turkije-Nederland? Hoe laat is de aftrap van deze vrouwenvoetbalwedstrijd?

Historie: Nederlands dameselftal

De eerste officiële interland van het Nederlands damesvoetbalteam vond plaats op 17 april 1971. Het Nederlands dameselftal speelde toen tegen Frankrijk. Nederland verloor met 4-0. Deze wedstrijd wordt als de eerste officiële Nederlandse interland beschouwd aangezien de wedstrijd onder auspiciën van de FIFA en de UEFA plaatsvond, maar opvallend genoeg vond deze wedstrijd niet plaats onder auspiciën van de KNVB. Pas in november 1973 werd de eerste damesinterland gespeeld die officieel goedgekeurd was door de Nederlandse voetbalbond KNVB. Dit was een uitwedstrijd tegen Engeland, die met 1-0 werd verloren.

Op 27 augustus 1977 behaalde het Nederlands damesvoetbalteam de grootste overwinning uit haar historie: de Nederlandse dames wonnen met 12-0 van de Israëlische dames. Op 26 september 1981 leden de Nederlandse vrouwen de grootste nederlaag uit hun historie: de Oranje dames verloren met 7-0 van Zweden.

Historie: Kwalificatie EK's vrouwenvoetbal

Het EK voetbal voor vrouwen bestaat sinds 1984. In die begintijd mochten er slechts vier landen meedoen aan het eindtoernooi van het EK. Tijdens de kwalificatietoernooien voor de EK's van 1989, 1991 en 1993 presteerde Nederland goed en haalde de laatste acht, maar vervolgens werden ze uitgeschakeld. Ze bereikten toen dus niet het eindtoernooi van het EK vrouwenvoetbal, waaraan immers slechts vier landen deelnamen.

Pas in 2009 (toen inmiddels het aantal landen dat meedeed aan het eindtoernooi uitgebreid was) haalde Nederland het eindtoernooi van het EK voetbal voor dames. Nederland bereikte tijdens dat EK damesvoetbal 2009, dat plaatsvond in Finland, de halve finale. De Oranje Leeuwinnen verloren die halve finale echter van Engeland. In 2013 deed Nederland wederom mee aan het EK voetbal voor vrouwen, dat toen in Zweden werd gespeeld. Dat jaar overleefde Nederland echter niet de groepsfase van het EK vrouwenvoetbal.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 was Nederland het organiserende land van het EK vrouwenvoetbal. De Nederlandse vrouwen hoefden daardoor geen kwalificatiewedstrijden te spelen en mocht automatisch meedoen aan dit eindtoernooi. Het EK vrouwenvoetbal 2017 werd een grote mijlpaal in de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal: de Oranje Leeuwinnen pakten in eigen land de eindoverwinning op dit EK damesvoetbal.

Historie: Kwalificatie WK's vrouwenvoetbal

Sinds 1991 wordt er door de FIFA elke vier jaar een officieel WK voetbal voor dames georganiseerd. Het eerste WK vrouwenvoetbal vond plaats in China en werd gewonnen door de Verenigde Staten. Bijna had Nederland zich voor dat eerste WK damesvoetbal gekwalificeerd. De Nederlandse voetbaldames misten de kwalificatie op één doelpunt. Daarna zijn de Nederlandse voetbalvrouwen vele jaren niet meer zo dicht bij kwalificatie voor het WK voetbal voor vrouwen geweest. Pas bij het WK damesvoetbal van 2015 slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor dit eindtoernooi te plaatsen. Nederland haalde vervolgens op dat WK vrouwenvoetbal de achtste finales. In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee aan het WK voetbal voor vrouwen.

WK vrouwenvoetbal 2019

Het WK vrouwenvoetbal 2019 werd gehouden in Frankrijk. Dit werd een glorieus toernooi voor de Oranje Leeuwinnen. Nederland haalde de finale van dit WK vrouwenvoetbal. Daarin speelde Nederland tegen de Verenigde Staten. Helaas verloor Nederland die finale met 0-2.

Turkije in het vrouwenvoetbal

Het Turkse nationale damesvoetbalteam bestaat officieel sinds september 1995. Toen speelden de Turkse vrouwen hun eerste officiële interland. De tegenstander was Roemenië. De Turkse vrouwen verloren deze wedstrijd met 0-8. Turkije heeft nog nooit deelgenomen aan een eindtoernooi in het vrouwenvoetbal (EK vrouwenvoetbal, WK vrouwenvoetbal of de Olympische Spelen). Anno 2019 staat Turkije op de 61e plek op de wereldranglijst (FIFA-ranking) van het vrouwenvoetbal.

Nederlandse selectie voor de interland tegen Turkije

Zodra de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor dit duel bekend is, wordt die hier geplaatst.

Programma EK-kwalificatie voor Oranje Leeuwinnen

In de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021 zitten de Oranje Leeuwinnen in één groep (Poule A) samen met Slovenië, Turkije, Rusland, Kosovo en Estland.

EK-kwalificatie Turkije-Nederland op 8 november 2019, wedstrijdinfo: Hoe laat? Opstelling Nederland?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Turkije-Nederland? Zodra dat definitief is bepaald, wordt die info hier gemeld.

Opstelling Nederland?

Met welke opstelling spelen de Oranje Leeuwinnen op 8 november 2019? Zodra die bekend is, wordt die hier geplaatst.

Live op tv: Turkije-Nederland (8 november 2019, vrouwenvoetbal)

Welke zender?

Op welke zender is Nederland-Turkije live te zien? Deze EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen de Turkse vrouwen wordt live op tv uitgezonden door de zender Veronica Tv.

Hoe laat begint de live-uitzending?

Hoe laat begint bij Veronica de live-uitzending van de Turkije-Nederland? Zodra dat bekend is, wordt dat hier gemeld.

Exclusief contract: Oranje Leeuwinnen live bij SBS Broadcasting (Veronica/SBS6/SBS9)

Het bedrijf SBS Broadcasting heeft sinds augustus 2017 het exclusiviteitscontract om live op tv en online per livestream de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen uit te zenden. Daarnaast zenden zij ook het merendeel van de oefenwedstrijden van de Oranje vrouwen live op tv en online per livestream uit. Het merendeel van de live-uitzendingen van de Oranje vrouwen vindt plaats op de zender Veronica Tv. (Incidenteel wordt een wedstrijden van de Oranje dames live uitgezonden op SBS9; dat gebeurt meestal alleen als er op die avond op Veronica reeds een andere voetbalwedstrijd live wordt uitgezonden, bijvoorbeeld een wedstrijd van het herenelftal van Ajax in de Champions League.)

Voetbal op Veronica

Veronica Tv profileert zich sowieso meer en meer als een voetbalzender. Zo zenden zij onder meer veel wedstrijden van de Champions League van de heren live uit. Veel voetbaluitzendingen van Veronica zijn behalve live op tv ook op het internet gratis via een livestream te bekijken. Het profiel van Veronica als voetbalzender wordt ook versterkt door de komst van de heren van Voetbal Inside (Genee, Derksen en Van der Gijp) met ingang van augustus 2018 naar deze zender.

Livestream Turkije-Nederland (8 november 2019, vrouwenvoetbal)

Gratis livestream

De damesvoetbalmatch Turkije-Nederland is op vrijdag 8 november 2019 eveneens live online te bekijken via een livestream. De officiële livestream van deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal is op die avond te vinden op de website van Veronica Tv. De livestream van dit duel van de Oranje vrouwen begint tegelijk met de tv-uitzending. Het is een geheel gratis livestream. Via die gratis livestream kan men ook de voorbeschouwing op Nederland-Turkije bekijken.

Toegang tot livestream

Om de gratis livestream van de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Turkije te gebruiken op de website van Veronica Tv, dient men wel in te loggen op die site. Het is niet per se nodig om een specifiek account van Kijk of SBS Broadcasting of Veronica te hebben om bij deze livestream van de kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal in te kunnen loggen. Men kan bij deze gratis livestream van Nederland-Turkije ook inloggen met een Facebook-account.

Veronica livestream

Tot aan de zomer van 2017 was FOX de grote mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. Op zich heeft FOX jarenlang een erg goede en belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Het was aan hen te danken dat er, in de periode voordat het vrouwenvoetbal zijn grote doorbraak beleefde in Nederland (door het EK voetbal voor vrouwen 2017) er toch al heel veel interlands live op tv en via een livestream te bekijken waren. Ze zonden die wedstrijden in deze periode vaak uit op het 'open net' FOX tv en daarnaast ook dikwijls op de abonneezenders van FOX Sports.

Een nadeel was echter wel, dat de wedstrijden online vaak alleen op een livestream van FOX Sports te bekijken was, waarvoor men een abonnement diende te hebben. Met de komst van SBS Broadcasting als nieuwe exclusieve bezitter van de uitzendrechten van de Oranje Leeuwinnen is dit nadeel ten einde gekomen, doordat zij per wedstrijd ook een gratis openbare livestream beschikbaar stellen op de website van Veronica Tv. Ook bij veel andere grote voetbalwedstrijden die zij uitzonden (zoals de KNVB Bekerfinale bij de heren en bij oefenwedstrijden van het Nederlands herenvoetbalelftal) bood Veronica tot vreugde van velen zo'n gratis openbare livestream aan. Ook wedstrijden in de Champions League van de heren zijn bij hen via een gratis livestream te bekijken.

Daar staat overigens wel een klein technisch nadeel tegenover. Doordat deze livestream gratis en openbaar is, wordt hij bij grote voetbalwedstrijden (zoals ook de oefenwedstrijden van Oranje) soms zo massaal gebruikt, dat de website (en de stream) mogelijk even vastlopen wegens 'overbelasting'. Dit technische probleem bij de livestream is doorgaans echter slechts van zeer tijdelijke aard. Wanneer men de gratis livestream 'heropstart', dan doet hij meestal snel weer goed.

Geo-restricted livestream

De livestream bij Veronica is doorgaans echter wel geo-restricted. Dit houdt in dat de interlands van de Oranje Leeuwinnen die zij uitzenden, bij hen op de site officieel alleen vanuit Nederland per livestream mogen worden bekeken. Vanuit andere landen is de livestream officieel 'geo-blocked' (geblokkeerd) van deze kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal voor vrouwen.

Livestream Turkije-Nederland via Ziggo Go (hele EU)

Via een livestream op de Go App (online tv) kan men eveneens op de avond van 8 november 2019 naar deze interland van de Oranje Leeuwinnen kijken. Dit is een app met een groeiende populariteit. Met die app kunnen klanten van Ziggo live online (per livestream) naar de zenders uit hun tv-pakket kijken. Veronica zit in het standaardpakket van Ziggo en die kan dus elke klant die daar digitale tv heeft, per livestream bekijken. Die livestream op de Go App is in de gehele EU te bekijken. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream van de Ziggo Go App (en dus ook de stream van deze interland) geo-blocked (geblokkeerd). Tot de landen buiten de EU waarop men op die app wel per livestream naar tv kan kijken behoren onder meer IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

Men kan deze match van de Oranje Leeuwinnen tegen de vrouwen uit Turkije op die app niet alleen via de livestream aanschouwen. Achteraf kan men (een week lang) op die app ook via een stream de uitzending van Nederland-Turkije terugkijken.

Livestream via NLziet

Voor abonnees van NLziet is het ook mogelijk om deze interland van de Oranje Leeuwinnen via een livestream op die app te bekijken. Veronica behoort namelijk (als onderdeel van Talpa/SBS Broadcasting) tot de zenders die men op die app per livestream kan bekijken, indien men een betaal abonnement op die dienst heeft. Behalve de zenders van Kijk/Talpa (SBS Broadcasting), kan men op die app ook per livestream kijken naar zenders van RTL XL en NPO Start. Er bevindt zich ook een livestream van deze voetbalwedstrijd van het Nederlands vrouwenteam op de Kijk-app. Dit is echter ook een dienst waarop men een abonnement dient te hebben, om daarop een livestream te kunnen bekijken.

Livestream Nederland-Turkije via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het mogelijk om de live tv-uitzending van de damesinterland tussen de teams van Nederland en Turkije per livestream te bekijken op de iTV-app. Met deze app kan men online naar tv-zenders kijken, waaronder de zender Veronica waarop deze wedstrijd tussen de Oranje leeuwinnen en de dames uit Turkije live wordt uitgezonden. Ook kan men als klant bij KPN via de site van 'Interactieve 'Tv' de wedstrijd tussen de Nederlandse en Turkse vrouwen per livestream bekijken.

Voorgaande wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Turkije: 3 september 2019

De wedstrijd van Nederland tegen Turkije was de tweede wedstrijd van Nederland in de EK-kwalificatiecyclus. De interland tegen de Turkse vrouwen vond plaats in Heerenveen. Hoe laat was de aftrap? De aftrap was op dinsdag 3 september om 20u00. De scheidsrechter was Demetrescu (Roemenië). Met welke opstelling speelde Nederland op 3 september 2019 tegen het Turkse team? Hieronder vindt u de opstelling (en de wissels). Bij Nederland ontbraken Kika van Es en Lieke Martens wegens blessureleed in de selectie. Miedema zat wel in de oorspronkelijk selectie voor deze kwalificatieduels, maar als gevolg van een blessure die zij in de voorgaande EK-kwalificatiewedstrijd opliep ontbrak zij in de uiteindelijke opstelling van de Oranje Leeuwinnen voor dit duel tegen de Turkse voetbalvrouwen.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren (Wilms/84), Dekker (Van Dongen/78), V.d. Gragt, Bloodworth, Groenen, Spitse, V.d. Sanden (Pelova/67), Beerensteyn en Roord.

Opstelling Turkije (en wissels)

Akgöz, Isik (Yeniçeri/80), Topcu, Kaya, Karagenç, Kara (Seker/87), Pekel, Erkan, Uzungüney (Karabulut/70), Cümert en Barut.

Uitslag Nederland-Turkije: 3-0

Goals Nederland: V.d. Gragt (13), V.d. Donk (55) en Spitse (85/penalty)

Gele kaarten:

  • Nederland: geen
  • Turkije: Pekel en Kaya

Lees verder

© 2014 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
  • http://www.fcupdate.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.fifa.com

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Turkije-Nederland live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!